FÖRELÄSARE

Varje år hålls det inspirerande och motiverande föreläsningar under konferensen. Nedan kommer årets föreläsare uppdateras inom kort, stay tuned!

Mia Wernersson och Kim Adeholm

Kommunikation – det lättaste eller svåraste som finns?

Om ledarskapet är ett hantverk, som ständigt kräver justering och förbättring, är kommunikationen ett av de viktigaste redskapen. 
Kommunikation handlar inte bara om hur man uttrycker sig i tal och skrift, utan framför allt om hur man agerar och interagerar med andra. Det handlar om att förstå och själv bli förstådd, att lyssna och förklara och att inse att all kommunikation sker på mottagarens villkor. Föreläsarna Mia Wernersson och Kim Adeholm kommer från företaget PulsAnalys AB som är ett företag i framkant vad gäller utveckling av mätverktyg inom personlighets- och beteendeanalys med fokus på kommunikation.Tillsammans kommer de under föreläsningen berättar mer om DISC och personlighetsfärgerna för optimal kommunikation. De kommer även att dela med sig av användbara tips hur du kan tänka när du möter andra människor i arbetslivet.

Lee Wermelin  och
Axel Klofsten

AKAVIA

Följ med på Akavias föreläsning under lördagen 14:e maj 09:30  som kommer hållas av Lee Wermelin (ordförande) och Axel Klofsten (marknadsförare) från Akavia. Här lär ni er hur ni kan nätverka och använda LinkedIn under studietiden. Akavia är ett fackförbund med 130 000 medlemmar. Akavia jobbar för att ni ska få full utväxling på er akademiska utbildning.

Henrik Johansson

VD, Unga Aktiesparare

Henrik kommer prata om sin investeringsresa, karriär och hur han tänker kring aktier och sparande. Kommer bli ett lättsamt snack med fokus på udda sparmål och att bli en bättre investerare.

Clara Hamrèn, Johan Svantesson och Jan Törnstrand

Norron 

Norrons tre representanter, Clara Hamrèn, Johan Svantesson och Jan Törnstrand kommer tillsammans föreläsa om olika tankegångar och strategier vid hållbar förvaltning. De kommer prata om hur de kan kombinera en hållbar förvaltning med hög konkurrenskraftig avkastning. Norron Asset Management är en nordisk kapitalförvaltare med kontor i Stockholm och Oslo. Bolaget förvaltar sex olika fonder med fokus på de nordiska kapitalmarknaderna. I fondutbudet återfinns såväl absolutavkastande fonder som aktivt förvaltade aktiefonder. Genom att göra ansvarsfulla investeringar har förvaltarna möjlighet att påverka verksamheter i hela Norden att fatta hållbara beslut. 

 

Här kan ni få chans till att få en inblick i hur en hållbar förvaltning ser ut i dag och i framtiden!

Björn Stålmarck & Johan Kjellgren

Fördelar med att driva eget företag och arbeta som konsult 2022

Björn och Johan är medgrundare till Team Interim som är en konsultförmedlare vars nätverk består av människor med bakgrund inom redovisning, controlling, projektledning samt ledarskap inom ekonomi/finans. De kommer för att dela med sig av hur konsultmarknaden ser ut, vad som är viktigt att tänka på i konsultrollen samt vad fördelarna med att arbeta som konsult i egen regi. De kommer också dela med sig av sin egen resa om entreprenörer och grundare av affärsområden från de senaste 10 åren.

Björn Öhrman,
Annie Vilhelmsson &
Ludvig Domberg

Grant Thornton

Varmt välkomna att delta på vår föreläsning under SM i ekonomi. Här kommer du få höra, Björn Öhrman kontorschef i Örebro, berätta mer om sin resa på Grant Thornton. Hur har hans tid på GT sett ut och vad har han lärt sig på vägen? Är det alltid så enkelt att veta vad man vill bli när man blir stor, eller när vet man egentligen det? Därefter kommer vi övergå till en paneldiskussion där Björn och två av hans kollegor från kontoret, Annie Vilhelmsson & Ludvig Domberg, också medverkar. Under paneldiskussionen kommer det finnas goda möjligheter för er i publiken att ställa era frågor och funderingar till panelen – vilka tips har dem till er som fortfarande är studenter? Och vad kan vara bra att tänka på när man ska ut och söka jobb?

Detta och mycket mer utlovas lördag 14 maj kl 11.00-12.00 – Hoppas att vi ses!